4 по Рихтер

понеделник, 17 ноември 2008 г.

Дълго се колебах дали да напиша тази тема, но не се сдържах просто.
Както сигурно и кучетата на връх Мусала са чули, в събота (15.11.2008) в София имаше ужасяващо земетресение - 4 бала по скалата на Рихтер. И според известния лозунг през комунизма "София е България и България е София", всички национални (софийски) новинарски емисии избълваха тонове "интересна" информация. Как паднали 2 комина на една стара кооперация, как леля Стефка (да ме прощава ако съм сбъркал името) е пила кафета до 4 сутринта и пак била събудена отново от адското люлеене в 7 сутринта, защо някои били чули тътен и с какво се обяснява това, как природния катаклизъм не попречил на редовното излизане по дискотеките на младежта... Интересното е, че темата продължава да се чопли по радиоемисиите (просто нямам достъп до телевизия през деня) и днес - 2 дни след въпросния ад. Добре, че не чета вестници.
Господа журналисти, изглежда за Вас не представлява интерес областта отатък околовръстното, където ако имаше начин щеше да има КПП-та и бодлива тел, а в по-големите провинциални градове щеше да има софийски посолства. Слава богу, колосалното земетресение не предизвика жертви - няма пострадали, а и новинарския тътен от събитието по този начин се съкрати с приблизително месец.

P.S: Горните редове са откровено заяждане с новинарите и софийското его по принцип (така или иначе никой от тях не ми чете блога), от което ми стана по-добре и приключвам писането с доволна усмивка на лице :)

1 коментара:

pipelota каза...

О, както върви май най-рано до края на месеца това ще бъде начело на новинарските емисии. Явно няма нищо по-интересно, знам ли!? Ако земетресението беше в село Долно нанагорнище, едва ли цялата общественост щеше да се занимава с провинциалистите или "селяндурите", както романтично софиянци ни наричат... Но от София по-важно "нема";)